20 Mart 2018 Salı

BELGE GÖRÜNÜMLERİ

Belge görünümleri ile ilgili işlemleri yapabileceğimiz kısım, şerit üzerinde bulunan Görünüm sekmesindeki Belge
Görünümleri 
grubu altında yer alır
.

Sayfa düzeni: Belgenin kâğıt üzerindeki görünümüne en yakın olan, dokümandaki içeriklerin belgede nasıl göründüğünü görebilmemizi sağlayan, üst ve alt bilgileri düzenlemeye, kenar boşluklarını ayarlamaya ve çizimler ve nesnelerle çalışmaya yarayan bölümdür.
 Tam ekran okuma: Özellikle uzun yazılı belgelerin, üzerinde değişiklik yapmadan, sayfanın düzenini değiştirerek ve yazı tipi görünümünü geliştirerek metnin ekrandan okunmasını sağlamak için kullanılır.
 Web düzeni: Web sayfası olarak kaydedilmiş dosyalarda kullanılacak görüntü şeklidir. Web sayfası görünümüne geçmemizi sağlar.
 AnahatBelgeyi ana hat olarak görüntülemeyi ve anahat araçlarını görmeyi sağlar. Belgenin yapısını görerek ve başlıkları sürükleyerek metni taşıma, kopyalama ve yeniden düzenlemeler yapabiliriz.
Taslak: Metin üzerinde hızlıca düzenleme yapmak için belgenin taslak şeklinde görüntülenmesini sağlayan bir belge görünüm komutudur. Bu görünümde üstbilgi ve altbilgi, sayfa kenarlıkları ve çizilmiş otomatik şekiller gibi belirli ögeler görünmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder